Nieuws - pagina 4

Integrale uitgave van de Blauwe Reeks

Integrale uitgave van de Blauwe Reeks

15 juli 2020 - Willy Vandersteen schreef en tekende in de jaren '50 acht avonturen van Suske en Wiske voor het weekblad Kuifje. Na voorpublicatie in het tijdschrift werden deze verhalen ook in album uitgebracht. Omdat de meeste van deze uitgaven, ter onderscheid van de serie met verhalen uit de krant, een blauw omslag kregen staan ze bekend als de Blauwe Reeks.
Alle 8 verhalen uit Kuifje, die door veel liefhebbers tot de besten uit de reeks worden gerekend, worden dit jaar gebundeld in 2 kloeke verzamelbanden. Lees meer ›
Suske en Wiske in Storyworld

Suske en Wiske in Storyworld

03 juli 2020 - Storyworld, hét Nederlands museum voor strips, animatie en games te Groningen, presenteert van 4 juli tot en met 27 september 2020 de tentoonstelling Suske en Wiske 75 Jaar.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

 
Lees meer ›

Versus 130

Versus 130

23 juni 2020 - Leden van De Fameuze Fanclub ontvangen eind juni de nieuwste aflevering van het magazine Versus in de bus. 
Het tijdschrift staat weer bomvol nieuws en achtergronden over Suske en Wiske. 
Charel Cambré tekende een actuele cover met Suske en Wiske Junior in coronatijd.

 
Lees meer ›

Gentse editie De Verloren Van Eyck

Gentse editie De Verloren Van Eyck

20 juni 2020 - Van het in februari verschenen album De verloren Van Eyck werd een speciale editie uitgebracht voor de stad Gent. 
Dit album heeft een speciale achterzijde met een illustratie van het oude stadsgezicht van Gent dat op het schilderij Het Lam Gods van Van Eyck staat en een aangepaste tekst.
Lees meer ›
De edele elfen

De edele elfen

16 juni 2020 - Het Stripfestival Middelkerke brengt jaarlijks een speciaal album uit dat exclusief voor dit evenement wordt gemaakt. Voor de editie van 2020 werd een fraaie heruitgave van het Suske en Wiske-verhaal De edele elfen gemaakt waarvoor Paul Geerts een schitterende nieuwe cover tekende. De inkting van deze cover werd als vanouds verzorgd door Eric De Rop.


Lees meer ›
Serie met korte verhalen uitgebreid

Serie met korte verhalen uitgebreid

12 juni 2020 - De serie Suske en Wiske in het kort blijft groeien. In juni zijn weer drie nieuwe heruitgaven van korte verhalen aan de reeks toegevoegd. 
De nieuw uitgekomen delen zijn De sinistere site, Juffertje Janboel en Het vurige Vitamitje.


Lees meer ›
Suske en Wiske bij Kruidvat

Suske en Wiske bij Kruidvat

08 juni 2020 - In de Belgische winkels van Kruidvat zijn vanaf begin juni weer gratis albums van Suske en Wiske verkrijgbaar. Bij aankoop van twee deelnemende producten uit het assortiment Unilever-merken wordt een album weggegeven. 


Lees meer ›
De koppige kluizenaar

De koppige kluizenaar

03 juni 2020 - In 2004 verscheen het vakantiealbum Suske en Wiske X-Large waarin een nieuw kort verhaal van Suske en Wiske was opgenomen: De koppige kluizenaar
Het verhaal verscheen in hetzelfde jaar ook op klein formaat in een serie mini-albums die verkrijgbaar waren bij waspoeder van Dash. 


Lees meer ›
Albums in voorbereiding

Albums in voorbereiding

29 mei 2020 - Op 16 juni verschijnt Team Krimson in de winkels, twee maanden later gevolgd door Het gewiste Wiske.
Studio Vandersteen werkt intussen naarstig door aan de volgende avonturen van Suske en Wiske. De titels en korte inhoud van de volgende drie verhalen liggen al vast. 
Lees meer ›
Speciale uitgaven De preutse prinses

Speciale uitgaven De preutse prinses

13 mei 2020 - Het nieuwe Suske en Wiske-album van Paul Geerts, De preutse prinses, kon helaas niet gepresenteerd worden op de 33e Suske en Wiske Fandag 
Vanwege de uitwikkelingen rond het corona-virus is de Fandag geannuleerd en zal ook het album later verschijnen. De nieuwe publicatiedatum van De preutse prinses is vastgesteld op 20 mei.
Lees meer ›
Veiling voor het Rode Kruis

Veiling voor het Rode Kruis

06 mei 2020 - De Standaard Uitgeverij fungeert al enige jaren als partner van het Rode Kruis Vlaanderen bij haar jaarlijkse stickeractie. Deze actie kan vanwege de coronacrisis dit jaar niet op de gebruikelijke manier doorgaan.
Om dit feit te compenseren organiseert de uitgeverij samen met Veilinghuis Bernaerts een online stripveiling 


Lees meer ›
Rode Kruis-sticker

Rode Kruis-sticker

28 april 2020 - Jaarlijks brengt het Rode Kruis in Vlaanderen een sticker uit waarvan de opbrengst onder meer wordt geïnvesteerd in ambulances en materiaal voor EHBO-opleidingen. 
In 2020 staat deze sticker in het teken van Suske en Wiske. 

 
Lees meer ›

Team Krimson

Team Krimson

20 april 2020 - In album 352, dat verschijnt op 16 juni 2020, komen Suske en Wiske een paar oude bekenden tegen. Zoals uit de titel al blijkt speelt hun aartsvijand Krimson een grote rol in het verhaal. Daarnaast zien we ook de vader van Sidonia weer terug. 
Lees meer ›
De Underdog

De Underdog

20 april 2020 - Op 13 mei verschijnt het zesde deel van de serie De kronieken van Amoras
Charel Cambré en Marc Legendre voegen met De Underdog weer een hoofdstuk toe aan hun Amoras-saga.


Lees meer ›
Jubileumuitgave 75 jaar Suske en Wiske

Jubileumuitgave 75 jaar Suske en Wiske

16 april 2020 - Tijdens de Stripdag in Kalmthout, die gepland stond voor zondag 21 juni 2020, zou het  boek Suske en Wiske 75 jaar - Heikneuters in Kalmthout verschijnen.
Als gevolg van de coronacrisis kan de Stripdag niet doorgaan.
De uitgave van het boek is uitgesteld naar het najaar van 2020. 
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8