Nieuws

28 november 2022

Beeldje Kalmthout

Tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van het Suske en Wiske Museum presenteerde StripKalmthout een nieuw beeldje dat in 2023 zal verschijnen. 
Het is een tafereel geworden waarmee zowel Suske en Wiske als Kalmthout in de kijker worden gezet. 

Preview foto
Het beeld toont de beide stripfguren naast een kleine versie van de sculptuur van Willy Vandersteen, zoals dat in de heide-gemeente aanwezig is op het naar hem genoemde plein. 
Suske en Wiske torsen enkele albums met zich mee die zich in Kalmthout afspelen, De Belhamel-bende en Het geheim van de Kalmthoutse Heide
Uit het laatste verhaal is ook de heikneuter afkomstig die voor het wapenschild van de plaats langsloopt. 

Het door Fons van Dommelen ontworpen tafereel verschijnt in april of mei 2023 en wordt uitgebracht in een oplage van 400 exemplaren.
De prijs is vastgesteld op € 119,95

Elk beeldje gaat vergezeld van een door de burgemeester van Kalmthout, Lukas Jacobs, gesigneerd certificaat. 

Het beeldje kan alleen nog worden gereserveerd via stripkalmthout@vvvkalmthout.be

De exemplaren die De Fameuze Fanclub beschikbaar had zijn inmiddels uitverkocht.
De in onze Webshop bestelde beeldjes kunnen, nadat dit is verschenen, worden opgehaald op beurzen waar we met een stand aanwezig zijn. 
 

Tegelijk met het beeld zal ook een portfolio verschijnen waarin 10 tekeningen zijn opgenomen met locaties die voor Willy Vandersteen een rol speelden in Kalmthout. 
Bijdragen aan de portfolio werden geleverd door Dirk Stallaert, Eric De Rop, Eugeen Goossens, Geo, Ron Van Riet, Dick Heins, Patrick Van Oppen, Mark Verbraeken en Bart Swaan.
De portfolio verschijnt in een oplage van 125 exemplaren en zal ook € 119,95 kosten. 
Ook deze uitgave kan worden gereserveerd via stripkalmthout@vvvkalmthout.be.

Suske en Wiske beeldje KalmthoutSuske en Wiske beeldje KalmthoutSuske en Wiske beeldje KalmthoutSuske en Wiske beeldje KalmthoutAfbeelding uit de portfolio