Spelen met Spreekwoorden

Na meer dan tien jaar onderzoek, publicatie in Versus, speuren en voorbereidend werk werd het 'levenswerk' van Klaas Rigterink in augustus 2001 werkelijkheid.
De Fameuze Fanclub presenteerde op de stripbeurs in Valkenswaard het 140 pagina's tellende boek "Spelen met spreekwoorden". Het werk bevat nagenoeg alle spreekwoorden die gebruikt zijn in de verhalen van Suske en Wiske. Klaas Rigterink heeft ze allemaal opgespoord, uitgewerkt en beschreven. Peter van der Knoop heeft alle teksten en plaatjes bij elkaar gezet in de computer en de layout verzorgd.
Naast de bekende spreekwoorden zijn er ook vergane gezegden, vervoegingen, spreekwoorden uit de tijd van Bruegel en aparte woorden opgenomen. De uitgave bevat dan ook vele tekstuele en grafische unicums. Het is voor het eerst dat de honderden avonturen op dit onderwerp zijn onderzocht. Uiteraard spant Lambik de kroon met zijn fantastische ingrepen in de Nederlandse taal.
Het boek is een combinatie van een kijk- en een leerboek. Daardoor is het voor iedereen wel een aanwinst in zijn of haar boekenkast. De cover is overigens speciaal voor het boek gemaakt door Paul Geerts, aan wie (tezamen met Willy Vandersteen en Marc Verhaegen) het boek is opgedragen.