Nieuws

07 januari 2023

De schitterende schetsen

Luc Morjaeu is al sinds 2005 hoofdtekenaar van de Suske en Wiske-strips. Voor deze luxe uitgave maakte hij een selectie uit zijn schetsen voor de albums van de afgelopen vijf jaar en biedt zo een unieke inkijk in het ontstaan van de beeldverhalen.

 

 


Preview foto
De blauwe schetsen worden nog ambachtelijk met de hand aan het papier toevertrouwd, maar verdwijnen in de albums onder de volgende lagen. Hier zijn die digitale lagen weggelaten, waardoor we dicht op de hand van de tekenaar zitten. Het is alsof je de potloodlijnen kan volgen en Suske en Wiske voor je ogen tot leven ziet komen.

 

Dit luxe boek op groot formaat verscheen in een beperkte oplage van 200 stuks en werd op 6 november door Stribbel Strips in samenwerking met De Fameuze Fanclub voorgesteld tijdens het Signeerweekend in Achel (B).
Bij de presentatie was het voltallige Suske en Wiske-team aanwezig. Niet alleen Luc Morjaeu en Peter Van Gucht, maar ook Lucs assistenten Wout Schoonis en Thijs Wessels, decortekenaar Christian Verhaeghe en inkleurster Sabine De Meyer. 

 

We hebben nog enkele exemplaren van dit fraai boekwerk beschikbaar in onze Webshop (1 exemplaar per persoon). Bij het boek hoort een ex libris en bovendien een originele halve pagina. 

 

Uitgave: 6 november

• groot formaat luxe • incl. originele halve pagina • € 299,99 • 1 exemplaar per persoon

 

De schiterende schetsen