Nieuws

08 oktober 2022

De schitterende schetsen

Luc Morjaeu is al sinds 2005 hoofdtekenaar van de Suske en Wiske-strips. Voor deze luxe uitgave maakte hij een selectie uit zijn schetsen voor de albums van de afgelopen vijf jaar en biedt zo een unieke inkijk in het ontstaan van de beeldverhalen.

 

 


Preview foto
De blauwe schetsen worden nog ambachtelijk met de hand aan het papier toevertrouwd, maar verdwijnen in de albums onder de volgende lagen. Hier zijn die digitale lagen weggelaten, waardoor we dicht op de hand van de tekenaar zitten. Het is alsof je de potloodlijnen kan volgen en Suske en Wiske voor je ogen tot leven ziet komen.

 

Dit luxe boek op groot formaat verschijnt in een beperkte oplage van 200 stuks en wordt op 6 november door Stribbel Strips in samenwerking met De Fameuze Fanclub voorgesteld tijdens het Signeerweekend in Achel (B). Dat is een unieke kans om het voltallige Suske en Wiske-team aan de slag te zien. Luc Morjaeu en Peter Van Gucht zullen aanwezig zijn, maar ook Lucs assistenten Wout Schoonis en Thijs Wessels, decortekenaar Christian Verhaeghe en inkleurster Sabine De Meyer tekenen present. Er zullen voor de verzamelaars ook heel wat interessante Suske en Wiske-aanbiedingen zijn.

 

Teken nu (via de Webshop) in op dit unieke boek (1 exemplaar per persoon) en kom het ophalen in Achel! Bij het boek hoort een ex libris en bovendien een originele halve pagina. Die halve pagina kan je alleen op 6 november tussen 10u en 17u zelf kiezen tijdens het Signeerweekend in restaurant De Zevensprong in Achel (B). Het boek laten opsturen kan ook. Dat gebeurt pas na 6 november. In dat geval kan je de originele halve pagina niet zelf kiezen.

 

Uitgave: 6 november

• groot formaat luxe • incl. originele halve pagina • € 299,99 • 1 exemplaar per persoon

 

De schiterende schetsen