Welkom bij De Fameuze Fanclub

Welkom op de site van De Fameuze Fanclub, de enige vereniging voor en door liefhebbers van Suske en Wiske, de strip die al meer dan zeventig jaar verschijnt voor de jeugd. Hier vindt u alles over de de striphelden, hun belevenissen, de evenementen, de uitgaven, de tekenaars en natuurlijk de vereniging zelf.

Het algemene doel van de vereniging is het promoten van Suske en Wiske en het bevorderen van het verzamelen van Suske en Wiske-boeken en -curiosa. De vereniging telt op dit moment ruim 1600 leden, verspreid over meerdere landen.

De Fameuze Fanclub

Feestlogo Suske en Wiske 75

11 okt 2019 - In 2020 wordt gevierd dat de Suske en Wiske-reeks 75 jaar bestaat.
Net als bij eerdere jubilea worden uitgaven die in dat jaar verschijnen voorzien van een speciaal logo.  Lees meer ›

Hommage album van Paul Geerts

09 okt 2019 - In het jaar dat Suske en Wiske hun 75-jarig bestaan vieren verschijnt een nieuw verhaal van Paul Geerts.
Het album, "De preutse prinses", verschijnt niet in de gewone reeks maar als vierde deel in de serie hommage-albums.  Lees meer ›

De Sonometer wordt voltooid

08 okt 2019 - Met de publicatie van "Het gouden paard" kwam in 1959 een einde aan de reeks Suske en Wiske-verhalen die Willy Vandersteen maakte voor het weekblad Kuifje.
De plannen voor een volgend avontuur, getiteld "De sonometer" werden nooit voltooid. Slechts enkele platen voor dit verhaal werden getekend. Lees meer ›