Nieuws

09 februari 2022

Verhalen in voorbereiding

Het nieuwste Suske en Wiske verhaal, De grot van Gregorius ligt net in de winkels, maar Studio Vandersteen is inmiddels al druk bezig met verhalen die later in 2022 zullen verschijnen.
Voor het najaar staan de volgende titels gepland: De gulden krijger en De boze boleet.

 

 


Preview foto
Peter Van Gucht lichtte al een tipje van de sluier op over de inhoud van deze albums.

 

De korte inhoud van De gulden krijger is:

Jerom krijgt de hoofdrol in een Hollywoodfilm over native Americans. Een superheldenproductie waarin hij De gulden krijger speelt, een supersterke Indiaan. Maar de opnamen worden gesaboteerd en het is duidelijk dat men Jerom naar het leven staat. Suske en Wiske gaan op zoek naar de daders en ontdekken zo het bestaan van een oude legende over een eeuwenoude goudschat. De zoektocht wordt aangevat maar al snel beseffen ze niet alleen te zijn.


De synopsis van De boze boleet luidt: Een collega van Barabas is op zoek naar een medicijn voor haar vader. Deze lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte. De collega heeft ontdekt dat het geneesmiddel uit een zeer zeldzame paddenstoel kan gehaald worden. Deze komt enkel voor op een bijzonder eiland, begroeit met duizenden soorten zwammen. Een ongeval zorgt ervoor dat het speciale onderzoeksteam uit elkaar gerukt wordt. En beide partijen ontdekken algauw dat de zoektocht naar de zeldzame zwam helemaal niet zo onschuldig is en deel uitmaakt van een snood plan.


De gulden krijger

Afbeelding: Jerom als "gulden krijger".
Bron: Website Wout Schoonis.