Nieuws

30 januari 2021

Tentoonstelling originele tekeningen

Galerie Huberty & Breyne te Brussel, presenteert een aantal originele strippagina’s van Suske en Wiske-verhalen uit de jaren 1961-1970 in een expositie. 
De tentoonstelling wordt gehouden van 4 februari tot 20 maart 2021. 


Preview foto
Om het werk van Willy Vandersteen in de kijker te zetten, selecteerden galeriehouders Alain Huberty en Marc Breyne 72 originele pagina’s uit Vandersteens meest representatieve werk
uit de jaren zestig. In deze succesvolle periode lanceerde Vandersteen verschillende andere series, maar hij schreef en tekende vooral dertig avonturen van Suske en Wiske voordat hij de reeks in 1971 aan zijn medewerker Paul Geerts overliet.

De galerie presenteert telkens een half dozijn pagina’s uit elf door Willy Vandersteen gerealiseerde albums uit deze periode. Het gaat om de volgende albums: Jeromba de Griek, Het Zoemende Ei, De Zeven Snaren, De Schone Slaper, De Poenschepper, Het Hondenparadijs, De Sissende Sampan, De Dromendiefstal, De Kale KapperTedere Tronica en Wattman.


Locatie van de Tentoonstelling:

Galerie Huberty & Breyne

Kasteleinsplein 33

1050 Brussel

 

Openingstijden
4 februari tot 20 maart 2021

Dinsdag - Zondag 11 uur - 18 uur

 

Meer informatie: Persdossier


Voor deze tentoonstelling is ook een catalogus gemaakt met een overzicht van alle getoonde platen. Deze catalogus telt 124 pagina's en wordt uitgevoerd in softcover op A4 formaat.
Het boek wordt uitgebracht in een oplage van 200 exemplaren en kan voor 35 euro worden besteld in onze Webshop.

Het hondenparadijsWattman