Nieuws

19 januari 2019

Lambik Plastiek

Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lambik Plastiek!
Een verhaal dat in het teken staat van de plasticsoep in de oceanen.

Preview foto
Wanneer onze vrienden een walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is aangespoeld op het strand besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plastic soep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticfabrikante die er een ongezonde liefde voor het materiaal op na houdt. Zij kaapt de uitvinding van de professor en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen?


Naast het verhaal bevat het album ook een extra dossier over de plasticsoep in de oceanen.

Deze bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat.

SEA LIFE Blankenberge en SEA LIFE Scheveningen zijn ook enthousiast over dit project: op 13 maart lanceren ze "Lambik Plastiek" met een beach cleanup op de stranden van Blankenberge en Scheveningen, maar ook de rest van het jaar staan Suske en Wiske extra in de kijker.

Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen: Op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.

 

Scene uit Lambik Plastiek