Nieuws

20 november 2019

Herstart Suske en Wiske Junior

Suske en Wiske Junior keren terug met een eigen stripreeks! Tekenaar Charel Cambré en scenarist Kim Duchateau duiken de kindertijd van Suske en Wiske in, en laten hen doldwaze grappen en grollen beleven.


Preview foto
Vol verbazing kijken Suske en Wiske Junior samen de wereld in en beleven ze korte maar krachtige komische avonturen. Wiske bekijkt de dingen op haar manier, Suske op de zijne. De ideale strip voor eerste lezers, van twee ervaren striprotten met een geweldig gevoel voor humor.
In de leefwereld van onze jonge heldjes is er nu ook plaats voor verwijzingen naar de hoofdreeks. In de eerste gags krijgen we bijvoorbeeld de teletijdmachine, Vitamitje én tante Sidonia te zien.

De jonge versies van Suske en Wiske beleefden hun debuut in 2002, als "Klein Suske en Wiske". In 2010 werd de reeks omgedoopt tot "Junior Suske en Wiske".
Het laatste deel van de vorige stripserie verscheen in 2015. In de jaren die volgden werden alleen leesboekjes en andere educatieve uitgaven rond Junior Suske en Wiske uitgebracht. 

Het eerste album van de nieuwe serie, met de titel "Hij heeft het gedaan", verschijnt op 11 maart 2020, gevolgd door een tweede deel op 17 juni en een derde deel op 9 september.
In het najaar zullen er ook nieuwe AVI-leesboekjes verschijnen met illustraties van Charel Cambré.

 

Suske en Wiske Junior
(Met dank aan Standaard Uitgeverij Strips voor de info en het beeldmateriaal.)