Nieuws

18 april 2021

Herdrukken met cover in nieuwe stijl

Bij de lancering van de vernieuwde Suske en Wiske-reeks in 2017 werd aangekondigd dat de albums vóór nummer 300 niet meer herdrukt zouden worden in de reguliere reeks. Deze verhalen zouden voortaan worden opgenomen in de serie Suske en Wiske Classics
Nu die Classics reeks is stopgezet verschijnen er begin mei toch weer herdrukken van oudere verhalen.

Preview foto
Vanaf nummer 339, De planeetvreter, werd de Suske en Wiske-reeks ingrijpend gewijzigd. Naast de veranderingen in tekenstijl werd ook de grootte van de albums aangepast. De avonturen van Suske en Wiske verschenen voortaan op A4-formaat.
Verhalen die werden uitgegeven in de serie Suske en Wiske Classics werden op hetzelfde formaat uitgebracht, waarbij ook de teksten en inkleuring werden opgefrist. 

Eind 2019 stopte de Classics-reeks, waardoor er enige tijd geen oudere verhalen meer werden herdrukt. Als gevolg hiervan zijn sommige oude albums 
moeilijk te vinden in de reguliere boekhandel. Verzamelaars die de reeks compleet proberen te krijgen zijn daardoor aangewezen op tweedehands exemplaren, waar soms veel geld voor wordt gevraagd. Om het vervolledigen van de hoofdreeks te vergemakkelijken, worden 16 titels herdrukt.
De albums verschijnen op het oude formaat, zodat ze mooi tussen de andere oudere titels passen, maar wel met de vernieuwde layout met het nieuwe lettertype.
Bij deze herdrukken keert de, complete, titellijst terug op de achterzijde van de albums.

De bonte bollenDe nummers die worden herdrukt zijn:
89. De dolle musketiers
101. De kaartendans

133. De Tuf-Tuf-Club

137. De Ringelingschat

225. De goalgetter

226. De mysterieuze mijn

228. Het wondere Wolfje

232. De Tootootjes

237. De snikkende sirene

242. Tokapua Toraja

244. De begeerde berg

254. Tex en Terry

255. De mompelende mummie

256. De vogels der goden

257. De rebelse Reinaert

260. De bonte bollen

Deze titels werden allemaal al eerder herdrukt met een hertekende, volledige, coverafbeelding. Die hertekeningen zijn ook voor deze uitgaven gebruikt. 

De albums zijn vanaf mei te koop in de meeste boekhandels en stripspeciaalzaken voor € 7,25 per deel.

De dolle musketiersDe kaartendansDe Tuf-Tuf-ClubDe RingelingschatDe goalgetterDe mysterieuze mijnHet wondere WolfjeDe TootootjesDe snikkende sireneTokapua TorajaDe begeerde bergTex en TerryDe mompelende mummieDe vogels der godenDe rebelse ReinaertTitellijst op de achterzijde