Nieuws

05 november 2019

De verloren Van Eyck

In 2020 vieren Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum. Studio Vandersteen viert dit met een ode aan een andere Vlaamse grootmeester. Met "De Verloren van Eyck" keren de striphelden terug naar de tijd van de beroemde schilder. 

Preview foto
Suske is een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf.
Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten.

 

Jan van Eyck speelt niet alleen een hoofdrol in het nieuwe Suske en Wiske-album, maar ook in het Gentse themajaar "OMG! Van Eyck Was Here".
Gent viert in 2020 een heel jaar lang zijn grootste Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk het Lam Gods. Met een jaar vol zinderende activiteiten en evenementen laat Gent zien hoe de nalatenschap van één van ’s werelds meest virtuoze kunstenaars na zes eeuwen nog steeds door de aderen van de stad en haar inwoners stroomt. 

"De Verloren van Eyck" verschijnt op 12 februari 2020 als nummer 351 in de gewone reeks.
Een speciale editie van het album zal onder andere te koop zijn in diverse Gentse museumshops en de Van Eyck pop-upshop die in februari 2020 zijn deuren opent in de Raadskelder.

Pagina uit