Nieuws

03 juni 2020

De koppige kluizenaar

In 2004 verscheen het vakantiealbum Suske en Wiske X-Large waarin een nieuw kort verhaal van Suske en Wiske was opgenomen: De koppige kluizenaar
Het verhaal verscheen in hetzelfde jaar ook op klein formaat in een serie mini-albums die verkrijgbaar waren bij waspoeder van Dash. 


Preview foto
In 2019 werd het verhaal voor het eerst op gewoon formaat als een zelfstandig album gepubliceerd in de reeks Suske en Wiske in het kort.  


In tegenstelling tot de andere korte verhalen die sindsdien verschenen werd dit avontuur van Suske en Wiske tot nog toe nooit als luxe album uitgebracht. Vanaf heden is er nu echter ook een hardcover editie van De koppige kluizenaar beschikbaar. 

Het album verschijnt in een gelimiteerde uitgave van 225 exemplaren en kost 65 euro.
Deze uitgave is verkrijgbaar bij de betere stripspeciaalzaken in Nederland en België en kan ook worden besteld in onze Webshop

Bijzonder aan dit verhaal is nog dat Peter Van Gucht hiermee zijn debuut maakte als scenarist voor Suske en Wiske. Zijn eerste scenario voor de hoofdreeks leverde hij een jaar later af met De flierende fluiter.

Deze luxe uitgave zou aanvankelijk verschijnen tijdens de Suske en Wiske Fandag die op 29 maart 2020 in Nieuwegein zou worden gehouden. 
Het coronavirus gooide echter roet in het eten waardoor de Fandag niet door kon gaan en deze uitgave werd uitgesteld. 

De koppige kluizenaar