Nieuws

09 februari 2021

De fluitende olifant

Deze week is het nieuwste album van Suske en Wiske verschenen. In De fluitende olifant reizen Suske en Wiske en hun vrienden terug in de tijd naar het jaar 1835, waarin de eerste treinrit in België werd verreden. 

 


Preview foto
Barabas wil onze vrienden trakteren op een ticket voor de eerste treinrit in België. Zijn over-over-overgrootmoeder Miranda bleek één van de machinisten te zijn. Maar als Lambik in het verleden een man tegenhoudt die hem brutaal uit de weg duwt, verdwijnt Barabas plots in het niets. De man in kwestie blijkt een privé-dective en zat een terrorist achterna die een aanslag op de trein wil plegen. Onze vrienden vrezen dat ze de geschiedenis hebben veranderd en dat Miranda de aanslag niet zal overleven waardoor Barabas nooit geboren zal worden. Het is dan ook de taak van Suske en Wiske de aanslag op de eerste trein te verhinderen. Maar dat verloopt niet van een leien dakje omdat de terrorist ongrijpbaar blijkt.

Tegelijk met de verschijning van dit album is in het museum Train World te Schaarbeek de  tentoonstelling Op het spoor van Suske en Wiske geopend waarin wordt getoond welke rol  de trein door de jaren heen heeft gespeeld in de avonturen van het stripduo.
Bij deze tentoonstelling is ook een speciale editie van De fluitende olifant uitgebracht. Deze editie bevat 8 extra pagina's met info over de eerste Belgische treinrit en over Train World zelf.  
Het album verscheen in een beperkte oplage van 2500 exemplaren. Het is te koop in de museumwinkel van Train World, maar kan ook worden besteld in onze Webshop. Naast de Nederlandse versie is ook de Franse uitgave hier verkrijgbaar. 

De fluitende olifantDe fluitende olifant